0 Shares

Az Országos Könyvtári Napok és az Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű programsorozatok keretében a GAMF Műszaki és Informatikai Kar Innovatív Járművek és Anyagok Tanszéke a Könyvtár és Információs Központtal közösen kreatív pályázatot hirdetett „Gondold újra! – Nem minden hulladék szemét! címmel.

Az ötletpályázat célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újra felhasználhatóságára, ezzel is segítve a környezetvédelemmel kapcsolatos szemléletformálást. az újrahasznosítás bemutatását. Az egyes tárgyak funkciójának újragondolását és ezekből újrahasznosított tárgyak készítését fotókon kellett dokumentálni. Minden pályaműről minimum 2 db, maximum 6 db fénykép készülhetett, melyből legalább 1 db a kiinduló alapanyagot kellett ábrázolja.

A versenyre óvodástól felnőtt korosztályig érkeztek a nevezések. A Könyvtár FB-oldalára feltöltött pályamunkákra november végéig lehetett szavazni, s a legtöbb lájkot kapó mű közönségdíjat nyert. A szép számú fotósorozatokat az Innovatív Járművek és Anyagok Tanszék munkatársaiból felálló szakmai zsűri rangsorolta.

 

Helyezettek:

  1. Tóth Benjámin
  2. Bimbó Bálint
  3. Melegdi Marci és Lotti (ők nyerték a közönségdíjat is)

 

A díjazottak értékes könyv- és játékjutalomban részesültek.

A zsűri döntése értelmében oklevelet és ajándékcsomagot kapott Bodoki Beáta, Tóth Barnabás és a KRE Petőfi Sándor Református Gyakorló Általános Iskola 4. b. osztályának 11 tanulója a zacskóbábokért: Konkoly Larina, Bravik Réka ( második legtöbb szavazatot kapta), Doró Zsombor a (legtöbb szavazatot kapta), Somoskövi Gergő, Tomkovics Sára, Vértesi Anna, Kovács Zsombor Balázs, Fazekas Soma, Bimbó Bálint( a legtöbb munkát küldte be).

 

Gratulálunk a díjazottaknak, és a felkészítőjüknek, Koczkáné Sárközi Ilona tanárnőnek!

https://www.facebook.com/GAMFIJAT/posts/142744994316491

0 Shares